Dansk Web-side

"Science in fiction" - skønlitteratur om naturvidenskaberne - er en ny genre i den litterære verden. Udtrykket såvel som genren stammer fra forfatteren Carl Djerassi, kemiprofessor på Stanford Universitetet og kendt som den, der opfandt p-pillen. I sine romaner skildrer han den naturvidenskabelige forskningsverden og de biokemiske opdagelser, der har forandret vores verden radikalt.

Bourbaki - et spil om magt er Carl Djerassis første roman på dansk. Romanens hovedperson Max Weiss er professor i biokemi ved Princeton Universitetet, indtil han bliver manøvreret ud i en retraetestilling i en alder af 68. Herover bliver han forbitret og hævngerrig, og det lykkes ham at samle tre andre forskere i nogenlunde samme dilemma, så de kan danne et "Bourbaki", et syndikat, som skal arbejde sammen om deres forskning og udgive resultaterne under pseudonym. Det er bare ikke så ligetil, som Max Weiss havde forestillet sig. Enhver forsker ønsker at gøre en epokegørende opdagelse og blive berømt. Det kan være umenneskeligt svært at opgive den store drøm om personlig anerkendelse.

Forfatteren Carl Djerassi er født i Wien i 1923. I sine romaner skildrer han den naturvidenskabelige forskningsverden og de biokemiske opdagelser, der har forandret vores verden radikalt. Carl Djerassi er en af de mest publicerende kemikere nogensinde.

"En vidunderligt morsom, overmåde intelligent og gribende fortælling om meget menneskelige naturvidenskabsforskere. En herlig roman."
-IRIS MURDOCH

"I Bourbaki - et spil om magt viser Carl Djerassi sin enestående evne til både at gØre den moderne naturvidenskab forståelig og at bruge den som inspiration til en fængslende roman."
-DAVID LODGE

"Carl Djerassis forskning har forandret det moderne samfund ... At forfatteren hører til i inderkredsen giver ham en enestående baggrund for at skildre, i hvor høj grad menneskelige lidenskaber driver den naturvidenskabelige forskning."
-ARTHUR C. CLARKE

Bogen er udgivet i Danmark af Forlaget Fremad
Tlf. +45 33 93 43 40 Fax +45 33 93 52 74
Djerassi Home Page